UGT Catalunya alerta de la “precarietat i opacitat” de les ofertes de treball

Un estudi presentat pel sindicat revela que el 46% corresponen a contractes temporals i el 37% tenen una retribució anual d’11.400 euros bruts


La majoria d’ofertes laborals a Catalunya estan basades en contractes temporals, jornades parcials i per hores, la formació que requereixen és bàsica i la retribució, “de misèria”. Així es desprèn de l’Estudi "Opacitat i precarietat a les ofertes de treball: el llegat de la crisi", presentat dimecres pel sindicat UGT Catalunya.  
 

L’informe es basa en el seguiment de 300 ofertes de treball: 167 extretes de portals d'internet, 92 de la xarxa Xaloc de Serveis Locals d'Ocupació i 41 del portal de feina del SOC.  De les 300 ofertes, més de la meitat  són temporals i  només un 18%, indefinides. En un 13% dels casos, l’oferta ni tan sols especifica informació sobre la contractació i la majoria, el 37% tenen una retribució d’entre 5 i 8 euros bruts per hora, entorn a 11.400 euros bruts a l’any.

Aquesta manca de detalls no és una rara avis, sinó que és força comú en les ofertes, especialment les dels canals telemàtics. El 71,65% de les ofertes analitzades a l'estudi no inclouen el salari, el 52,19% no detallen l’horari, el 30,22% ometen el tipus de jornada i el 12,89% no especifiquen el tipus de contracte.

Laura Pelay, secretària d'Estat del Benestar i Treball d'UGT, ha titllat el mercat de treball català de "mercat persa en què prima l'opacitat, la precarietat i els salaris de misèria”. Des del sindicat demanen “la regulació i transparència de les ofertes de treball, amb uns requisits mínims que han d'incloure el salari, la contractació, l'horari, la formació i l'experiència”. Així mateix insisteixen en la necessitat de derogar “immediatament” la reforma laboral.
 
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article